banner

Allergie

Allergie is een hinderlijk en soms ook ernstig klachtenpatroon. Het ontstaat doordat het immuunsysteem overmatig reageert op een prikkel uit de omgeving. Deze prikkels worden allergenen genoemd.
Het gaat meestal om hinderlijke klachten zoals rode, tranende ogen en de loopneus zoals bij hooikoorts.
Deze mildere vormen en de intoleranties reageren goed op acupunctuur en/of Chinese kruiden. De ernstige vaak aangeboren allergieën, bijv. de notenallergie. zijn moeilijk te behandelen met acupunctuur.
Bij allergieën is het belangrijk om het immuunsysteem in evenwicht te brengen.
Door de balans in de verstoorde meridiaan of meridianen te herstellen kunnen overmatige reacties van het immuunsysteem op allergenen vaak verminderen.

Behandeling

In het 1e consult wordt onderzocht welk disharmonisch energiepatroon of patronen er aan de klachten ten grondslag liggen.
Dit gebeurt d.m.v. een vraaggesprek, een pols- en tongdiagnose, een buik- of rugdiagnose, en/of  een meridiaanmeting.
De behandeling die volgt uit de diagnose is dan gericht op het balanceren van het disharmonische energiepatroon of patronen met acupunctuur, eventueel in combinatie met kruiden. Ook meridiaan-kleurentherapie kan gebruikt worden.
De energiebalans wordt hersteld door hele dunne naaldjes te plaatsen op specifieke punten op de meridianen, de acupunctuurpunten. Door de juiste puntkeuze en de juiste combinaties van punten zullen de klachten afnemen.