banner

Burn-out

Burn-out is een extreme vorm van vermoeidheid, na een overbelasting gedurende lange tijd. Deze kan bestaan uit te lang en te hard werken waarbij ook een gebrek aan waardering een rol speelt. De situatie is dan uit balans. Wanneer de dysbalans lange tijd aanhoudt is de energie op een gegeven moment op. Men is opgebrand, de energie is op en men kan niets meer. Ook bijkomende symptomen als slaapstoornissen, angsten, somberheid en specifieke lichamelijke klachten kunnen optreden. Slecht slapen kan de vermoeidheid nog versterken. Rust geeft op de korte termijn geen verbetering, men is vaak langere tijd uit de roulatie.
In deze situatie waarin de energie totaal op is kan acupunctuur, vaak in combinatie met Chinese kruiden behulpzaam zijn.
Binnen de Chinese geneeswijzen staat de energiebalans in het lichaam centraal.

Behandeling

In het eerste consultl wordt eerst onderzocht welke energieën er uit balans zijn.
Dit gebeurt m.b.v. een vraaggesprek, een pols-, tong- en buikdiagnose en evt. een meridiaanmeting.
Vervolgens wordt in de behandeling de balans hersteld door pathogene energieën te verwijderen en de lichaamseigen energie te versterken. Dit gebeurt m.b.v. acupunctuur en/of Chinese kruiden. Zo helpen de acupunctuur en kruiden de eigen energie van het lichaam weer op te bouwen.
Daarnaast speelt ook het inzicht in eigen functioneren een belangrijke rol.