banner

Gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten (schouderklachten, knieklachten, heupklachten, polsklachten) omvatten verschillende aandoeningen. Het kan gaan om een ontsteking in een gewricht of van de banden er omheen, maar ook om een verrekking of een verstuiking, waarbij de banden door een trauma zijn uitgerekt. Ook slijtage van een gewricht - artrose - komt bij het ouder worden vaak voor.
Gewrichtsklachten zijn over het algemeen erg pijnlijk.
In het geval van reuma zijn er meerdere gewrichten - vooral de kleinere - ontstoken. Deze gewrichtsontstekingen zijn erg pijnlijk en leiden op den duur tot vergroeiingen van de aangedane gewrichtjes. Ook vermoeidheid treedt hierbij vaak op.
Behandeling in de westerse geneeskunde bestaat veelal uit ontstekingsremmende medicijnen en pijnstillers.
Acupunctuur is een goede en natuurlijke behandelingsmogelijkheid om de klachten te verminderen of op te heffen.

Behandeling

Bij gewrichtsklachten zijn er meestal blokkades in de energiestroom.
De energie- en bloedcirculatie in de energiekanalen (meridianen) worden geblokkeerd doordat pathogene - ziekmakende - energieën als wind, damp en koude, het lichaam zijn binnengedrongen. Deze energieblokkades geven als symptoom altijd pijn.
In het eerste consult wordt onderzocht welke energieblokkades en pathogene energieën aanwezig zijn. Dit gebeurt m.b.v. een vraaggesprek, een pols- en tongdiagnose, een buik - of rugdiagnose en evt. een meridiaanmeting.
De behandeling is gericht op het verwijderen van de pathogene energieën en het opheffen van de blokkades, zodat de lichaamseigen energiecirculatie weer hersteld wordt. Dit gebeurt met acupunctuur en indien nodig aanvullend met kruiden.