banner

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Iedereen heeft er wel eens last van. Bij sommige mensen is het echter een regelmatig terugkerend verschijnsel. Dit is erg vervelen en als de hoofdpijn heftig is kan dit het totale functioneren belemmeren.
Hoofdpijn kan zich op verschillende manieren uiten, zeurend, kloppend  of een pijnlijke druk, en de pijn kan op verschillende plaatsen gelokaliseerd zijn.
Binnen de westerse geneeskunde worden er verschillende  soorten  hoofdpijn onder-scheiden, waarvan spanningshoofdpijn en migraine de bekendste zijn. Spanningshoofdpijn wordt meestal veroorzaakt door spanningen en stress, is meestal gelokaliseerd in het achterhoofd en gaat vaak gepaard met gespannen nekspieren. Migraine is een vasculaire hoofdpijn en er is een aparte pagina aan gewijd.

Behandeling

Acupunctuur is een natuurlijke methode om hoofdpijn te behandelen.
In de Chinese geneeskunde liggen er aan hoofdpijn een aantal mogelijke disharmonische energiepatronen ten grondslag.
Om te weten welke disharmonische energieën aanwezig zijn wordt in het 1e consult een onderzoek gedaan m.b.v. een vraaggesprek, een pols- en tongdiagnose, en buik- of rugdiagnose en evt. een meridiaanmeting.
M.b.v. acupunctuur worden de disharmonische energieën gebalanceerd en de lichaamseigen energie hersteld. Bij energietekorten kunnen aanvullend kruiden worden gebruikt.