banner

Huidproblemen

Problemen die zich met de huid kunnen voordoen zijn pijn, jeuk, roodheid, zwelling, schilferende huid, verdwijnen van pigment enz. Bekende huidziekten zijn acne, exzeem, psoriasis, vitiligo, enz..
Huidklachten kunnen zeer belastend zijn en ons dagelijks leven beinvloeden. Ze kunnen een negatieve invloed hebben op de sociale kontakten.
Met Chinese geneeskunde kunnen huidproblemen goed worden behandeld.
De belangrijkste behandelingsmethode vormen de Chinese kruiden. Hierbij wordt gezocht naar de onderliggende disharmonische energiepatronen en pathogene energieën. Acupunctuur wordt soms ondersteunend gebruikt.

Behandeling

M.b.v. Chinese kruiden evt. in combinatie met acupunctuur worden de pathogene energieën verwijderd, de lichaamseigen energieën versterkt en wordt de energie balans in het lichaam hersteld.
Om de onderliggende disharmonische energiepatronen te vinden wordt in het 1ste consult een onderzoek gedaan. Dit gebeurt met een vraag-gesprek, een pols-, tong- en buikdiagnose en evt. een meridiaanmeting.
M.b.v. Chinese kruiden evt. in combinatie met acupunctuur worden de pathogene energieën verwijderd, de lichaamseigen energieën versterkt en wordt de energiebalans in het lichaam hersteld.