banner

Maagklachten

Maagklachten zijn veel voorkomende klachten. Hieronder vallen maagpijn, brandend maagzuur, oprispingen, misselijkheid enz. Deze klachten geven veel ongemak in het dagelijks leven. Mannen hebben er doorgaans meer last van dan vrouwen.
Er worden veelvuldig maagzuurremmers voorgeschreven. Maagzuurremmers hebben een aantal nadelen. Zo verlagen ze de immuniteit, maagzuur vormt een natuurlijke barriere tegen ongewenste indringers als bacterieën en schimmels.
Acupunctuur vormt een goede behandelingsmogelijkheid voor maagklachten en heeft genoemd nadeel niet. Acupunctuur stimuleert zelfs het imuunsysteem.

Behandeling

Met acupunctuur worden blokkades en pathogene energieën verwijderd en de lichaamseigen energieën worden versterkt. Hierdoor zullen de klachten afnemen of verdwijnen.
Er dient altijd eerst goed onderzocht te worden welke energetische patronen en disbalansen er aanwezig zijn.
Hiervoor wordt in het 1ste consult een onderzoek gedaan dat bestaat uit een vraaggesprek, een pols-, tong- en buikdiagnose en evt. een meridiaanmeting. Aan de hand hiervan worden de punten bepaald die behandeld moeten worden om de energiebalans weer te herstellen.