banner

Migraine

Migraine is een veel voorkomende vorm van chronische hoofdpijn, die aanvalsgewijs optreedt. Migraine geeft vaak heftige hoofdpijn, vaak aan één kant van het hoofd, en kan gepaard gaan met lichtgevoeligheid, misselijkheid en braken. Het wordt soms voorafgegaan door lichtflitsen in een gedeelte of het gehele gezichtsveld. Een aanval kan enkele uren tot enkele dagen duren.
Regelmatige migraine is zeer belastend, men voelt zich heel ziek tijdens een aanval en bedrust is vaak noodzakelijk.
Migraine is een vasculaire hoofdpijn die in verband gebracht wordt met de spanning van de bloedvatwand in de hersenen. Het treedt vaak op in rust na een spannende of drukke periode en wordt om die reden ook wel eens weekendhoofdpijn genoemd. Tijdens de drukte of spanning zouden de bloedvaten samentrekken en in de rust erna verwijden, wat de ernstige pulserende pijn veroorzaakt.
Acupunctuur, soms aangevuld met kruiden, is een natuurlijke behandeling bij migraine.

Behandeling

Eerst wordt onderzocht welke disharmonische energiepatronen en/of pathogene energieën aanwezig zijn.
Hiervoor wordt er in het 1e consult een onderzoek gedaan d.m.v. een vraaggesprek, een pols- en tongdiagnose, een buik- of rugdiagnose en/of een meridiaanmeting.
In de behandeling worden m.b.v. acupunctuur, evt. gecombineerd met kruiden, de disharmonische energiepatronen en pathogene energieën verwijderd en de lichaamseigen energie weer hersteld. Hierdoor verdwijnen de klachten of nemen aanzienlijk af.