banner

Neurologische klachten

Neurologische ziektebeelden als M.S., CVA en de ziekte van Parkinson zijn ernstige aandoeningen. Vooral M.S. en Parkinson hebben een progressief karakter.
Deze ziekten zijn met acupunctuur niet te genezen maar de symptomen en klachten zijn met acupunctuur wel te beïnvloeden en het ziekteproces kan ermee worden vertraagd wanneer op tijd met de behandeling wordt gestart.
CVA (Cerebro Vasculair Accident) wordt veroorzaakt door een hersenbloeding of een hersentrombose, die een halfzijdige verlamming tot gevolg hebben.
M.S. (Multiple Sclerose). Is een neurologisch ziektebeeld waarbij de myeline beschermlaag rondom de zenuwen in hersenen en ruggenmerg geleidelijk afgebroken wordt en verdwijnt. Dit geeft funktieverlies van de overeenkomende zenuwen.
Parkinson is een ziekte die zich kenmerkt door enerzijds beperking van de bewegingen, m.n. het lopen, schrijven en de mimiek, anderzijds de aanwezigheid van tremoren.
In de Chinese geneeskunde komen deze ziektebeelden voort uit een jarenlang voortsluimerend disharmonisch energiepatroon. Door zwakte in de energie van bepaalde organen zijn er pathogene energieën het lichaam binnen gekomen die de lichaamseigen energiestroom blokkeren.
De acupunctuur is erop gericht om de disharmonische energieën te balanceren, pathogene energieën te verwijderen en de lichaamseigen energie te herstellen.

Behandeling

Bij alle aandoeningen moet er altijd eerst goed onderzocht worden welke energetische verstoringen en pathogene factoren aanwezig zijn.
Hiervoor wordt er in het 1e consult een onderzoek gedaan dat bestaat uit een vraaggesprek, een pols- en tongdiagnose, een buik- of rugdiagnose en een meridiaanmeting. Op grond van de gevonden diagnose wordt de behandeling bepaald.
Met acupunctuur en kruiden worden pathogene energieën verwijderd, de energiebalans hersteld en de lichaamseigen energie versterkt.
Door de lange aanlooptijd naar de ziekte is vaak een langere behandelduur noodzakelijk.
Na een aantal behandelingen wordt de voortgang geëvalueerd.