banner

Stress en Spanningsklachten

Met stress-en spanningsklachten hebben we allemaal wel eens te maken. We leven tegenwoordig in een gecompliceerde maatschappij die veel van ons vraagt.  Iedereen is druk, druk, druk.
In de situatie dat de belasting groter is dan de belastbaarheid is er sprake van stress.
Als er op een kortdurende stressvolle periode een rustperiode volgt wordt het evenwicht weer hersteld.
Als stress en spanning echter langere tijd voortduren en het lichaam lange tijd in de sympathetic-on mode heeft gestaan is het vaak moeilijk om de rust en ontspanning weer terug te vinden. Er ontstaan stressgerelateerde klachten die velerlei vormen kunnen aannemen, van vermoeidheid in verschillende gradaties tot stoornissen in organen en weefsels. Vaak is ook de slaap verstoord.
Acupunctuur kan in deze situatie goed helpen om het evenwicht weer te herstellen en het lichaam weer in een ontspanningstoestand te brengen. Ook kruiden kunnen worden ingezet om eventuele energietekorten aan te vullen.

Behandeling

Acupunctuur, indien nodig in combinatie met kruiden, kan het lichaam weer in balans brengen zodat de lichaamseigen energiëen weer vrijeleijk en ongehinderd door het lichaam kunnen stromen.
In de individuel situatie is het altijd van belang precies te weten welke energetische disbalansen er aanwezig zijn.
Hiervoor wordt er In een eerste consult een onderzoek gedaan. Dit bestaat uit een vraaggsprek, een pols-, tong- en buikdiagnose en evt. een meridiaanmeting. O.g.v. de gevonden diagnose wordt de behandeling bepaald.
Hierin worden de disharmonische energiepatronen gebalanceerd, blokkades in de energie verwijderd en de lichaamseigen energiebalans hersteld met behulp vam acupunctuur. Ook kruiden kunnen worden ingezet om eventuele energietekorten aan te vullen.