banner

VedaPulse

VedaPulseDe VedaPulse is een diagnostisch apparaat waarmee een scan van de gezondheidstoestand wordt gemaakt.
De scan is gebaseerd op een electronische meting van de hartslag in de pols.

De interpretatie van de uitslagen is gebaseerd op de Ayurvedische geneeskunde, een eeuwenoude geneeskunde uit India, die net als de Chinese geneeskunde gebruik maakt van de polsdiagnose.

Op basis van de variabiliteit van het hartritme (HRV) wordt een overzicht gecreeerd van de gezondheidstoestand van het lichaam en van het aanpassingsvermogen aan het huidige stressniveau.
Verder wordt de balans aangegeven tussen de 3 Dosha's Vata, Pitta en Kapha, en hun combinaties, een indeling in 10 constitutietypen op basis van de fysiologische en psycho-emotionele kenmerken.

Ook wordt er een overzicht gegeven van de energieverdeling binnen het meridiaanstelsel, het stelsel van kanalen binnen het lichaam die de energie over het lichaam verdelen en die verbonden zijn met de organen.
Ook worden de energieverhoudingen aangegeven binnen het 5-elementensysteem. De 5 elementen waarin alle natuurverschijnselen kunnen worden ingedeeld, zijn vuur, aarde, metaal, water en hout.
De energieverdeling van de meridianen en elementen zijn van belang voor de acupunctuurbehandeling.

Verder worden op basis van de meting adviezen gegeven over leefstijl en dieet, zoals die gelden op het moment van de meting. Deze zijn behulpzaam bij een verantwoorde voedselkeuze die bijdragen aan de gezondheid en de balans van het lichaam. Deze voedingslijst en leefstijladvies kan naar de cliënt worden doorgestuurd.