banner

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een veel voorkomende klacht. Iedereen is wel eens moe. Na een flinke inspanning is dat ook heel normaal. Na een kortere of langere rustperiode is het dan over. Maar wanneer de vermoeidheid niet over gaat na een nacht slapen en langere tijd blijft bestaan is er iets anders aan de hand.
Vermoeidheid kan in het algemeen beschouwd worden als een signaal dat er iets aan de hand is. Het lichaam heeft behoefte aan rust, problemen moeten worden opgelost of emoties moeten worden verwerkt.
Wanneer de vermoeidheid desondanks blijft bestaan is het goed om een behandeling te zoeken.
Acupunctuur is dan een goede behandelingsmogelijkheid.
Binnen de acupunctuur wordt gezocht naar verstoringen binnen het energiesysteem van het lichaam. Door het herstellen van de energiebalans worden de klachten opgeheven.

Behandeling

Acupunctuur, indien nodig in combinatie met kruiden, kan het lichaam weer in balans brengen zodat de lichaamseigen energiëen weer vrijeleijk en ongehinderd door het lichaam kunnen stromen.
In de individuel situatie is het altijd van belang precies te weten welke energetische disbalansen er aanwezig zijn.
Hiervoor wordt er In een eerste consult een onderzoek gedaan. Dit bestaat uit een vraaggsprek, een pols-, tong- en buikdiagnose en evt. een meridiaanmeting. O.g.v. de gevonden diagnose wordt de behandeling bepaald.
In de behandeling worden de disharmonische energiepatronen gebalanceerd, blokkades verwijderd en de lichaamseigen energiebalans hersteld met behulp van acupunctuur. Ook kunnen kruiden worden ingezet om eventuele energietekorten aan te vullen.