banner

Geactiveerde zuurstoftherapie

logo Activ AirElke behandeling wordt altijd gestart met een Chinese pols- en tongdiagnose. De Activ-Air kanhierbij aanvullend gebruikt worden.
Activ-Air geactiveerde zuurstoftherapie is de therapie waarbij de cliënt 'verrijkte' zuurstof toegediend krijgt.
In het Activ-Air-apparaat wordt de lucht eerst gezuiverd, waarna de zuurstof uit de lucht geactiveerd wordt, dwz in een energierijke toestand gebracht wordt.
Bij het terugvallen in de basistoestand komt energie vrij. Deze energie wordt gebonden aan de waterstof. In het apparaat wordt het proces van fotosynthese in de natuur nagebootst.
De gezuiverde lucht gecombineerd met de extra energie komt aan de voorkant van het apparaat naar buiten.
Via een neusadembrilletje wordt deze 'verrijkte' zuurstof ingeademd.
Het inademen van deze 'verrijkte' zuurstof heeft een regulerende werking op het autonome zenuwstelsel en heeft een betere zuurstofbenutting in de cellen tot gevolg. Bij een betere zuurstofbenutting kunnen de cellen de zuurstof beter gebruiken.

Werking

zuurstofmolecuulEen betere zuurstofbenutting heeft een positief effect op vele lichaamsfuncties: het immuunsysteem, het ademhalingssysteem, hart en bloedvaten, de stofwisseling.
Het gevolg hiervan is betere prestaties (sport !), een betere conditie (lichamelijk en geestelijk) en een betere ontgifting.
Ook nemen de lichaamseigen anti-oxidanten toe. Deze anti-oxidanten beschermen de cellen en het DNA. Het verouderingsproces verloopt dan minder snel.
In onderzoeken zijn de betere zuurstofbenutting en de toename van de anti-oxidanten aangetoond.

inademingIn het algemeen geeft de geactiveerde zuurstoftherapie een toename van de vitaliteit en de kwaliteit van leven.